Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Informace školy, Strojírenské obory/Spolupráce s firmou TAJMAC – ZPS, a.s. bude v budoucnu významnější

Spolupráce s firmou TAJMAC – ZPS, a.s. bude v budoucnu významnější

Dne 4. prosince 2014 úsek praktického vyučování strojírenských oborů vlastně poprvé Spoluprace_Tajmac_03navštívil generální ředitel firmy TAJMAC – ZPS, a.s. pan Michele Tajariol spolu s vedoucím odboru logistiky ing. Antonínem Mlčochem a vedoucí personálního odboru Bc. Ivanou Lukašíkovou. Detailně se seznámil se systémem výuky na úseku praktického vyučování. Pohovořil i s učiteli odborného výcviku o vlastní výuce a problémech s ní spojených.

Ředitel Střední průmyslové školy polytechnické Zlín ing. Bc. Jiří Charvát Spoluprace_Tajmac_01v diskuzi hovořil o problémech, které nás tíží a kterými se chceme v budoucnu zabývat, ale vlastními silami je řešení mnoha těchto věcí nereálné. Proto vítáme nabídku generálního ředitele nám s těmito problémy pomoci.

Bylo dohodnuto, že nám firma TAJMAC – ZPS, a.s. zakoupí měřicí stroj, jehož cena je přes jeden milion korun, pomůže nám s průběžnou generální opravou obráběcích strojů, konkrétně soustruhů a frézek. Máme také možnost si ve firmě vybrat nástroje a měřidla potřebná pro výuku. Již delší dobu řešíme problém pracovního oblečení žáků, aby se v něm žáci cítili dobře a zároveň působilo na návštěvníky zajímavě. Firma TAJMAC – ZPS, a.s. nám zakoupí pracovní montérky dle našich představ a našeho návrhu a dodá je pro nový školní rok 2015 – 2016.

Žáci vyšších ročníků strojírenských oborů budou v rámci odborného výcviku absolvovat praxi Spoluprace_Tajmac_02ve firmě, kde mají možnost po ukončení studia získat zaměstnání. Prospěchové stipendium vybraných žáků bude firma vyplácet od druhého pololetí 1. ročníku s tím, že tyto žáky si vybere na základě výsledků 1. pololetí.

Je potřeba připomenout, že firma nám v minulosti již darovala obráběcí centrum MCVF 1050 Basic a v letošním roce během letních prázdnin provedla generální opravu vícevřetenové vrtačky v hodnotě tři sta tisíc korun.

Jsme rádi, že za námi stojí tak velká a významná firma zlínského regionu a podporuje naši školu a výchovu mladých strojařů. Spolupráce při náborových akcích (Dny otevřených dveří firmy TAJMAC – ZPS, a.s. v květnu letošního roku, účast vedoucí personálního oddělení Bc. Ivany Lukašíkové na Dnech otevřených dveří v naší škole) pomůže oslovit žáky základních škol při volbě studia. Vzájemná snaha vede k tomu, abychom přijali a připravili studenty na jejich budoucí povolání a vychovali z nich dobré odborníky, kteří najdou uplatnění ve strojařině.

Bc. Petr Málek

Publikováno: 19.12.2014|Kategorie: Informace školy, Strojírenské obory|