Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Učit se vyplatí

Střední průmyslová škola polytechnická – COP Zlín spolupracuje s firmami a organizacemi a tato spolupráce zahrnuje mezi jinými aktivitami také poskytování prospěchového stipendia žákům. Stipendijní programy realizují firmy ZPS – Frézovací nástroje, a.s., GENICZECH – M, spol. s r.o., Mould&Matic Solutions, s.r.o., ZAKO Turčín, s.r.o., FLOW TECH, s.r.o., greiner packaging slušovice, Kovárna VIVA Zlín, a to v 1. – 4. ročníku maturitního oboru Mechanik seřizovač. Kritéria pro vyhodnocení si firmy stanovují samy a pak na základě dosaženého prospěchu ve vybraných předmětech v jednotlivých pololetích školního roku provádí odměňování. Žáci nesmí být hodnoceni ze žádného předmětu horší známkou než dobrou (3). A nesmí mít neomluvenou absenci.

Vyhodnocení prospěchu proběhlo v závěru školního roku 2013/2014 v prostorách školy za účasti představitelů a majitelů firem, kteří hodnotili dosažený prospěch. Mezi 14 žáků, kteří splnili kritéria, byla rozdělena celková částka 46. 000,- Kč. Sledovaných žáků bylo samozřejmě podstatně více, ale zbývající nesplnili zadaná kritéria prospěchu.

Fotografie jsou k nahlédnutí ve fotogalerii nebo v pokračování článku.

Přehled sledovaných žáků – školní rok 2013 – 2014 – 2. pololetí

Firma Continental Barum se rozhodla stipendijním programem odměňovat žáky vybraných oborů – Strojní mechanik, Elektrikář silnoproud, Mechanik seřizovač, Mechanik elektrotechnik, Zpracování usní, plastů a pryže – zpracovatelská technologie, a to pololetně. Žáci učebních oborů jsou odměňováni za druhé pololetí prvního ročníku a první pololetí druhého ročníku, a to v měsících listopad a březen, žáci studijních (maturitních) oborů za druhý ročník druhé pololetí a třetí ročník první pololetí v měsících listopad a březen. Žákům, kteří splnili kritéria, byla vyplacena celková částka 90. 000,- Kč, která se rozdělila mezi 9 žáků. K samotnému vyhodnocení žáků firmou škola navrhuje nejlepších deset žáků daného oboru a z těchto žáků si firma sama vybírá z každého oboru  dva žáky.

Věříme, že možnost odměny motivuje i další žáky k lepším výsledkům a získání tak nejen finanční odměny, ale samozřejmě i získání znalostí a dovedností, které potom mohou využít ve 4. ročníku na praxích ve firmách anebo po absolvování školy v novém zaměstnání. Stává se už pravidlem, že těmto žákům firmy nabízí možnost zaměstnání.

Přejeme hodně studijních úspěchů v novém školním roce!

Bc. Petr Málek, Pavel Masar

Publikováno: 15.9.2014|Kategorie: Informace školy, Strojírenské obory|