Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

Návštěva ze Slovenska

Jsme moc rádi, že navázané partnerství se Střední odbornou školou elektrotechnickou ze slovenských Gbel funguje tak skvěle. Letos v dubnu jsme opět přivítali v naší škole žáky z této partnerské školy a ukázali jim naše novinky ve výuce a ve vybavení našich odborných učeben. Jednalo se o výměnnou stáž v rámci udržitelnosti projektu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika, Registrační číslo: SKCZ304011U173.

V průběhu tří dní si vyzkoušeli různé technologie, postupy, přístroje a vůbec vybavení učeben odborného výcviku oborů Mechanik elektrotechnik a Elektrikář – silnoproud. Šlo zejména o elektro pneumatické systémy a systémy automatizace, 3D CNC frézky na výrobu desek plošných spojů a následnou výrobu elektronických zapojení a také o Inteligentní dům a jeho programování, personalizace a ovládání.

Ve volném čase pak poznávali náš region a navštívili opravdu zajímavé výstavy. Byla to například výstava Historie rádia, expozice Fenomén Baťa nebo výstava o známých cestovatelích Hanzelkovi a Zikmundovi.

Dle jejich reakcí se jim zde velmi líbilo a už teď se těšíme na další ročník. V měsíci dubnu následovala stáž našich žáků v jejich škole na Slovensku.

Publikováno: 15.5.2024|Kategorie: Aktivity školy, Elektrotechnické obory|