Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy/Coding my future – projektové setkání ve Zlíně

Coding my future – projektové setkání ve Zlíně

ERASMUS + projekt č. 2023-1-CZ01-KA210-SCH-000162043

Od 24. do 30. září 2024 se na naší škole uskutečnilo projektové setkání „Coding My Future“ v rámci programu ERASMUS+. Projekt je zaměřen na programování a robotiku a spojil účastníky z České republiky, Itálie, Portugalska a Turecka.

Akce začala v úterý 24. září příjezdem mezinárodních účastníků. Ti byli vřele přivítáni a ubytováni v hostitelských rodinách. Následující den byla na programu prohlídka školy, seznamovací aktivity a nechyběl ani workshop, ve kterém společně sestavovali roboty. Den byl zakončen návštěvou zlínské zoologické zahrady Lešná.

Čtvrtek byl věnován programování sestavených robotů a prezentacím škol, které se projektu zúčastnily. Odpoledne proběhla prohlídka Zlína a večer se konal bowlingový turnaj, který podpořil další budování týmu.

V pátek skupina navštívila Univerzitu Tomáše Bati, kde si prohlédli robotické laboratoře a zúčastnili se workshopu na téma ovládání robotů. Po obědě se účastníci přemístili zpět do naší školy a následovala soutěž týmů s jimi naprogramovanými roboty. Poslední páteční akcí byl kulturní večer, kde každá země představila aspekty své kultury a účastníci obdrželi certifikáty.

V sobotu se všichni společně vydali na výlet do nedalekých lázní v Luhačovicích, kde si mimo prohlídku města vyzkoušeli i kódovací hru. V neděli navštívili historické město Kroměříž, včetně Květné zahrady a Arcibiskupského zámku. Projekt byl zakončen rozlučkovou večeří před odjezdem účastníků v pondělí 30. září.

Týden byl plný vzájemné spolupráce a získávání nových dovedností a poznatků. Podle zpětné vazby byl projekt velmi úspěšný, přičemž se podařilo dosáhnout stanovených cílů v přátelské a podpůrné atmosféře.

Publikováno: 21.10.2024|Kategorie: Aktivity školy|