Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Aktivity školy, Informační technologie/Soutěž kybernetické bezpečnosti

Soutěž kybernetické bezpečnosti

Naši žáci se zapojili ve dnech 27.5 – 31.5.2024 do soutěže kybernetické bezpečnosti pořádané společností Haxagon, a to Skirmish Czech Republic.

V rámci soutěže žáci plnili úlohy z různých oblastí IT a kybernetické bezpečnosti. V úlohách byly různé gamifikační prvky z herního prostředí a tvůrci úloh byli zástupci mladé generace. V soutěži nešlo primárně ani tak o teorii, ale především o dovednosti, které soutěžící musí prokázat při řešení reálných hrozeb, které byly v kyberprostoru v minulosti zaznamenány.

Této úlohy se nejlépe za naši školu zhostil Daniel Petr Gerich, ze třídy 2IT, který se probojoval ze 330 účastníků v kraji na druhé místo a postoupil do celostátního finále, které se konalo 19. 6. 2024 v Praze.  Ačkoliv se neumístil na předních příčkách, byl mezi 25 nejlepšími z celé republiky.  

Zároveň s ním se do 14. místa v krajském kole umístili také jeho spolužáci Radek Čunek, Zdeněk Svačina,  Ondřej Dvorky,  Martin Svoboda. Všichni jmenovaní byli nominováni do celostátní konference kybernetické bezpečnosti Cyber Con 2024, která se uskuteční v září 2024.

Celkové pořadí soutěžících:

SPŠP Zlín:

  1. místo Dan Gerich úroveň 7
  2. místo Radek Čunek úroveň 4
  3. místo Ondřej Dvorský úroveň 2
  4. místo Zdeněk Svačina úroveň 2
  5. místo Martin Svoboda úroveň 1

 

Autorka: Mgr. Monika Boráňová

Publikováno: 3.7.2024|Kategorie: Aktivity školy, Informační technologie|