Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika

LEVIMORE Erasmus+ 2023

Další projektové setkání se uskutečnilo v Česku.

Pondělí 2. 10.

V pondělí jsme jeli do Prahy, kde jsme měli volný čas před příjezdem Italů a Maďarů. Turci se setkání bohužel prezenčně účastnit nemohli kvůli komplikacím s vízy. Po celou dobu jsme ale s nimi byli ve spojení on-line.
Kolem třetí hodiny přijeli Maďaři, které jsme vyzvedli na Hlavním nádraží, a prošli si s nimi Prahu. Poté jsme kolem osmé večerní jeli na hotel, kde na nás před hotelem čekali Italové, protože se jim zpozdil let.

Úterý 3. 10.
V úterý ráno jsme posnídali na hotelu a opět jsme si prošli Prahu, tentokrát v celé sestavě.
V rámci programu jsme navštívili Obecní dům, kde pro nás měli nachystanou prohlídku. Dokonce i my Češi jsme byli překvapení, že něco takového v Česku máme. Kolem třetí hodiny jsme se podívali na orloj, po čemž následoval rozchod.  Večer jsme měli objednanou komentovanou plavbu lodí po Vltavě – tu jsme měli spojenou i s pozdním obědem ve formě bufetu. Poté jsme se dopravili vlakem domů.

Středa 4. 10.
Ve středu jsme našim hostům ukázali naši školu a během workshopů jsme je naučili základní české tance, jako valčík, polka a mazurka. Druhým workshopem bylo vyrábění doplňků z recyklovaného plastu. Zbyl i čas na společný country tanec. Odpoledne jsme jim ukázali naši krásnou zoo na Lešné. Večer jsme měli objednaný bowling s večeří ve formě pizzy.

Čtvrtek 5. 10.
Ve čtvrtek jsme se jeli podívat do Archeoskanzenu Modrá, navštívili jsme baziliku na Velehradě a poté jsme se přesunuli zpět na Živou vodu v Modré. Po programu nám všem dost vyhládlo a jeli jsme do Buchlovic na oběd, který všem chutnal. V Buchlovicích je nádherná zahrada, do které jsme taky zavítali. Po procházce zahradou jsme navštívili Kovozoo ve Starém Městě, bylo to příjemné zakončení dne.

Pátek 6. 10.
V pátek jsme připravovali sál a dobrůtky na večerní párty, zatímco Maďaři a Italové měli hodinu angličtiny s našimi spolužáky. Poté na nás čekalo druhé kolo workshopů, po kterých jsme poobědvali. Následoval přesun do luhačovických lázní, kde jsme společně ochutnali některé minerální vody a dali si něco dobrého v kavárně. Samozřejmě nechyběly lázeňské oplatky. Večer pak proběhla párty spojená s kulturním programem Česka. Na ní jsme tancovali, zpívali a měli spoustu dobrého jídla, které jsme pro tuto akci sami nachystali.

Sobota 7. 10.
V sobotu jsme dostali certifikáty za účast a po závěrečném společném obědě jsme našim hostům ukázali město Zlín a strávili jsme s nimi poslední odpoledne a večer.

Neděle 8. 10.

V neděli jsme se na nádraží s našimi přáteli rozloučili – s italskými dopoledne, s maďarskými odpoledne.

Byla to opravdu úžasná zkušenost a všichni jsme si to užili do poslední chvíle. Nasbírali jsme skvělé zážitky a máme spoustu vzpomínek a také nových přátel. Už se moc těšíme na další projektové setkání, které se uskuteční v březnu v Turecku.

Žofie HRÁČKOVÁ 3IT, Kateřina VORLOVÁ 2RM

Publikováno: 10.5.2024|Kategorie: Aktivity školy, Informace školy|