Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Důležité, Strojírenské obory/Znalosti, kvalita výuky a vybavení odborného výcviku se stále zlepšují

Znalosti, kvalita výuky a vybavení odborného výcviku se stále zlepšují

To, co museli znát žáci maturitního oboru Mechanik seřizovač v oblasti programování CNC strojů před deseti lety, dnes musí ovládat žáci tříletého učebního oboru Obráběč kovů. A samozřejmě žáci maturitního oboru musejí znát podstatně více. S programováním a výrobou souvisí kontrola výrobků, která se ve firmách provádí na 3D měřicích strojích. V tomto směru znalosti žáků, které připravujeme pro firmy, nebyly úplné, protože naše škola nevlastnila 3D měřicí stroj.

Když nás začátkem prosince loňského roku navštívil generální ředitel strojírenské firmy TAJMAC – ZPS, a.s. Michele William Taiariol s dalšími pracovníky, jako jeden z projednávaných bodů spolupráce bylo vysloveno i naše přání získat 3D měřicí stroj. To nám bylo z úst generálního ředitele firmy TAJMAC – ZPS, a.s. přislíbeno a skutečně během prázdninových měsíců letošního roku byl stroj instalován, zprovozněn a proběhlo školení pedagogických pracovníků školy. 24. září tohoto roku nás navštívil generální ředitel podruhé, aby nám tento stroj předal a my mu mohli poděkovat za štědrý dar. Předání stroje byli přítomni radní Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu pan Petr Navrátil, ředitel SPŠP – COP Zlín ing. Bc. Jiří Charvát a další hosté. Radní ocenil vzájemnou spolupráci firmy TAJMAC – ZPS, a.s. a naší školy. Hosté se mohli přesvědčit o možnostech stroje na ukázce měření.

Souřadnicový 3D měřicí stroj s příslušenstvím v celkové hodnotě téměř dvou milionů korun bude využíván žáky třetích a čtvrtých ročníku oboru Mechanik seřizovač. Znalosti získané na tomto zařízení umožní studentům plynule přejít do výroby a uplatnit své znalosti a dovednosti nejen ve firmě TAJMAC – ZPS, a.s. ale i v ostatních strojírenských firmách. V budoucnu naše škola předpokládá, že měření na 3D měřicím stroji bude součástí praktické maturitní zkoušky.

Odkaz na stránky Zlínského kraje

http://www.kr-zlinsky.cz/budouci-strojari-se-ve-zline-skoli-na-spickovych-strojich-aktuality-12581.html

 Zlín 12. 10. 2015                                                                                           Bc. Petr Málek

Publikováno: 13.10.2015|Kategorie: Důležité, Strojírenské obory|