Všechny aktuality
Důležité
Aktivity školy
Strojaři
Elektrotechnika
Polygrafie
Informatika
Úvodní stránka/Informace školy, Strojírenské obory/Ani o prázdninách se u strojařů nezahálelo

Ani o prázdninách se u strojařů nezahálelo

Možná by si někdo řekl, že prázdniny jsou dny klidu a odpočinku, ale ne vždy je to pravdou. Na úseku praktického vyučování strojírenských oborů se stále něco dělo.

Generálka dvou vícevřetenových vrtaček

Provádět kvalitní výuku znamená pracovat na kvalitních strojích. Ve spolupráci se strojírenskými firmami zlínského regionu byla provedena generální oprava dvou vícevřetenových vrtaček. Společnost TAJMAC – ZPS provedla opravu jednoho stroje sama a na opravu druhého stroje se složily další strojírenské firmy. Jednání o opravě začala v květnu a přes prázdniny bylo hotovo. Generální oprava jednoho stroje vyšla společnost TAJMAC – ZPS téměř na tři sta tisíc korun. Montážní tým společnosti TAJMAC – ZPS, který se podílel na generální opravě, zapracoval do strojů i řadu novinek. Například bezpečnostní brzdu či osvětlení pracovní plochy.

Ani o prázdninách se u strojařů nezahálelo

Neméně významný krok podnikly i další zlínské firmy – ZAKO Turčín, Kovárna VIVA Zlín, GENICZECH – M, ZPS – FRÉZOVACÍ NÁSTROJE, které se složily na opravu stroje druhého.

Modernizace učeben a dílen

Ve spolupráci učitelů odborného výcviku s žáky strojírenských oborů byly vyrobeny nové lavice pro odbornou učebnu žáků.

Ani o prázdninách se u strojařů nezahálelo

Pro chvíle odpočinku a pohody po dobře vykonané práci žáci pod vedením svých učitelů vyrobili a nainstalovali venkovní posezení na úsecích strojírenských a polygrafických oborů. Toto posezení může za příznivého počasí sloužit i pro výuku žáků.

Ani o prázdninách se u strojařů nezaháleloAni o prázdninách se u strojařů nezahálelo

Během prázdnin provedl pan Navrátil nátěr dvou frézek, které vypadají téměř jako nové.

Období prázdnin je také vhodnou příležitostí provádět práce, které není možné vykonávat  za běžného provozu v průběhu školního roku. Pracovníci strojní údržby a elektroúdržby se zaměřili na prohlídky všech strojů, seřízení, údržbu a s tím spojené opravy, na údržbu budov a prostor praktického vyučování tak, aby školní rok mohl začít.

Přípravy na zahájení skončily a nezbývá než žákům popřát do nového školního roku 2014 / 2015 hodně studijních úspěchů.

    Bc. Petr Málek Petr, Pavel Masar

Publikováno: 17.10.2014|Kategorie: Informace školy, Strojírenské obory|